tirsdag 21. mai 2013

BOKkOFFERT


Bibliotekene i Nord-Troms jobber kontinuerlig med å utvikle bibliotektilbudet til alle barn og unge i regionen.

Bokkoffert er et tiltak i prosjektet Framtidas kunnskapsarena som er rettet mot barnehager og skoler.
 
Det startet med et felles kurs for bibliotek, barnehage- og skoleansatte i regionen, bokkofferter i arbeid med språkstimulering. Kurset var fra prosjektet Formidlingskompetanse i norske bibliotek: produksjon-arrangemet-formidling, som er et samarbeid mellom Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, Buskerud fylkesbibliotek og østfold fylkesbibliotek.

Les mer på deres nettside:

bibliokurs.wordpress.com/2012/03/02/info-om-kurs-3


Prosjektet har laget en koffert til hver kommune. Noen kommuner har fått bokkoffert av Bø og Bæ i skogen av Olof og Lena Landstrøm, mens andre har fått Geitekillingen som kunne tele til ti av Alf prøysen.  Men også bibliotekene og barnehagene lager bokkofferter - for dette er artig.

Målsettingen er å skape leselyst og leseglede. Begrepslæring står sentralt i arbeidet med bokkoffertene. Det er en praktisk innøving av ord og begreper. 





Kommunalt samarbeid
Biblioteket samarbeider med barnehagene og skolene i sin kommune. Bibliotekene låner ut bokkofferter til barnehager og skoler. Bibliotekene tar vedlikeholdet av koffertene og lånetiden er 2 måneder. Viktig med lang lånetid slik at de har god tid til å bruke kofferten.


 
BOKKOFFERT
Høytlesing
Leseglede
Lesestimulering
Språkutvikling
Begrepslæring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar