mandag 17. februar 2014

Kurs

Vi har gjennomført to kurs i januar via lydbilde

IBBY Norsk barnebokforum 2013

Dette er tredje gang at vi gjennomfører IBBY via lydbilde.

Foreleserne satt i Oslo og Manndalen, mens deltakerne satt i 8 forskjellige lydbilde-studioer i Nord-Troms. Bibliotekene i Nord-Troms hadde bokutstilling ved de forskjellige studioene med bøker som ble presentert.

Målgruppen for kurset var alle ansatte i barnehage, skole og bibliotek. Vi hadde vel 70 deltakere på kurs denne gangen.

Ønsker dere mer informasjon om IBBY les mer på:ibby.no 

Skolebibliotek og lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter

Kurset avholdes som en del av et samarbeid mellom Regionkontoret og prosjektet ”Framtidas kunnskapsarena” (samarbeid skole/bibliotek i regionen) og er en del av satsinga LMT i Nord-Troms. Målgruppen var skolens ressursgruppe LMT (Læring, mestring og trivsel), bibliotekarer og lærere med ansvar for skolebibliotek, PPT og lærere fra videregående skole

Dette var andre del av kurset som ble avholdt i Sørkjosen i november.

I november fikk vi en presentasjon av utviklingsprosjekter:
”Program for skolebibliotekutvikling” ved Rotsundelv skole, Olderdalen skole og Lenangen skole.

Kurset på lydbilde med temaet «Innganger til tekster. Grunnleggende ferdigheter i K06, leseopplæring og lesestrategier» ble holdt av foredragsholder og kursleverandør Sture Nome fra Lesesenteret ved universitetet i Stavanger.

Egentlig skulle Nome være i Sørkjosen i november, men pga den første vinterstormen landet ikke flyet. Derfor ble det plan b - lydbildeforelesning. Det fungerte helt flott. Vi var 40 deltakere på dette lydbildekuret.

Denne form for kursing er vi blitt meget glad i. Lydbildeoverføringer er meget velegnet for vårt område med lange avstander og et til tider ustabilt vær.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar